Krajanka miodowa

"Chcesz upiec sam ciasto?".

Pewnie, że chciał.

Tytuł przepisu Liski mówił sam za siebie.

Skoro dzieci pieką, to dziecko zakasało rękawy i z niewielką pomocą mamusi stworzyło coś pysznego.

Tyle, że znów zachwyciła się mama, a dziecko zjadło, ale bez entuzjazmu.


Ciasto pachnące piernikiem, miękkie, o lekko gąbczastej strukturze.
Szybkie w przygotowaniu. Pierwsze kawałeczki zjedliśmy jeszcze ciepłe.






Modyfikacje:
- 156g miodu i 80g jasnego muscovado, co i tak wg mnie jest ilością zbyt dużą. Następnym razem dam całą ilość miodu i w ogóle nie dodam cukru albo dodam jedno i drugie, ale jeszcze zmniejszając ilość.
- piekłam 46 minut
- dałam jedynie szczyptę gałki


Na pewno powtórzę.

Komentarze