Rogale
Po chlebie mlecznym Starsze Dziecko zażądało rogali.
Weszłam więc do Pracowni Wypieków i znalazłam przepis na zwyczajne rogale.
Zmodyfikowałam go o tyle, że dałam pół na pół wody i mleka (po 125ml). Użyłam 250g zwykłej mąki pszennej, resztę uzupełniłam mąką chlebową typ 850. Piekłam 25 minut.
Przed pieczeniem posmarowałam jajkiem wymieszanym z odrobiną mleka.
Udały się nad podziw.
Jutro będę piekła jeszcze raz.
Rogale sporo rosną, lepiej zostawić między nimi odstępy na blasze.
Weszłam więc do Pracowni Wypieków i znalazłam przepis na zwyczajne rogale.
Zmodyfikowałam go o tyle, że dałam pół na pół wody i mleka (po 125ml). Użyłam 250g zwykłej mąki pszennej, resztę uzupełniłam mąką chlebową typ 850. Piekłam 25 minut.
Przed pieczeniem posmarowałam jajkiem wymieszanym z odrobiną mleka.
Udały się nad podziw.
Jutro będę piekła jeszcze raz.
Rogale sporo rosną, lepiej zostawić między nimi odstępy na blasze.
Komentarze
Prześlij komentarz