Gnocchi dyniowe
Czyli kluseczki ziemniaczano dyniowe, z dodatkiem żółtego sera.
Jako dodatek do dań mięsnych lub samodzielne danie, z sosem, masłem lub solą.
Skoro zawitała wiosna, nie wypada przechowywać dyni w zamrażarce. Trzeba ją zużyć raz-dwa, by zatęsknić dopiero jesienią.
Na razie mamy dość jesieni i zimy, chcemy wiosny i zielonych szparagów.
Oraz truskawek.
A na razie wykańczamy dynię.
Przepis pochodzi z Kwestii Smaku.
Jako dodatek do dań mięsnych lub samodzielne danie, z sosem, masłem lub solą.
Skoro zawitała wiosna, nie wypada przechowywać dyni w zamrażarce. Trzeba ją zużyć raz-dwa, by zatęsknić dopiero jesienią.
Na razie mamy dość jesieni i zimy, chcemy wiosny i zielonych szparagów.
Oraz truskawek.
A na razie wykańczamy dynię.
Przepis pochodzi z Kwestii Smaku.
Komentarze
Prześlij komentarz