Sałatka warstwowa
Bardzo smaczna, kiedyś częściej przez nas robiona, ostatnio trochę zapomniana, a niesłusznie.
Zdjęcie piknikowe, więc słabe.
Ale sałatka pyszna.
Przepis (od Cioci Eli z R. :) ):
puszka czerwonej fasolki
20-30 dkg kiszonych ogórków
5 jaj ugotowanych na twardo
klika plastrów szynki
starty żółty ser
majonez, keczup, musztarda
Wszystkie składniki, z wyjątkiem fasolki i sera, pokroić w drobną kostkę.
Przygotować sos: zmieszać majonez, keczup i musztardę w stosunku 3:2:1
Na dno miski wyłożyć pokrojone kiszone ogórki, polać warstwą sosu. Ułożyć czerwoną fasolkę, polać sosem. Wyłożyć posiekane jajka, sos, pokrojoną szynkę, sos i starty żółty ser.
Smacznego!
Zdjęcie piknikowe, więc słabe.
Ale sałatka pyszna.
Przepis (od Cioci Eli z R. :) ):
puszka czerwonej fasolki
20-30 dkg kiszonych ogórków
5 jaj ugotowanych na twardo
klika plastrów szynki
starty żółty ser
majonez, keczup, musztarda
Wszystkie składniki, z wyjątkiem fasolki i sera, pokroić w drobną kostkę.
Przygotować sos: zmieszać majonez, keczup i musztardę w stosunku 3:2:1
Na dno miski wyłożyć pokrojone kiszone ogórki, polać warstwą sosu. Ułożyć czerwoną fasolkę, polać sosem. Wyłożyć posiekane jajka, sos, pokrojoną szynkę, sos i starty żółty ser.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz