Sałatka warstwowa

Bardzo smaczna, kiedyś częściej przez nas robiona, ostatnio trochę zapomniana, a niesłusznie.

Zdjęcie piknikowe, więc słabe.

Ale sałatka pyszna.

Przepis (od Cioci Eli z R. :) ):

puszka czerwonej fasolki
20-30 dkg kiszonych ogórków
5 jaj ugotowanych na twardo
klika plastrów szynki
starty żółty ser
majonez, keczup, musztarda

Wszystkie składniki, z wyjątkiem fasolki i sera, pokroić w drobną kostkę.

Przygotować sos: zmieszać majonez, keczup i musztardę w stosunku 3:2:1

Na dno miski wyłożyć pokrojone kiszone ogórki, polać warstwą sosu. Ułożyć czerwoną fasolkę, polać sosem. Wyłożyć posiekane jajka, sos, pokrojoną szynkę, sos i starty żółty ser.

Smacznego!


Komentarze