Ciasto krucho-owsiane z dżemem porzeczkowym
Po solidnej porcji czekolady potrzebowałam czegoś diametralnie innego, najlepiej owocowego.
Ponieważ nie miałam w domu ani grama najmniejszego nawet owocu, postanowiłam upiec ciasto z dżemem. Przypomniałam sobie o tym cieście Liski, znalezionym lata temu (po opublikowaniu wpisu??).
Błyskawiczne w przygotowaniu (zwłaszcza przy użyciu malaksera, do czego gorąco namawiam), proste jak nie wiem co.
A do tego pyszne.
(Aparacie fotograficzny z prawdziwego zdarzenia, gdzie jesteś??)
Zamiast 250g mąki pszennej użyłam 100g mąki graham i 150g mąki pszennej. Piekłam 30 minut.
Nie poczekałam aż wystygnie...
Ale Wy możecie :)
Ponieważ nie miałam w domu ani grama najmniejszego nawet owocu, postanowiłam upiec ciasto z dżemem. Przypomniałam sobie o tym cieście Liski, znalezionym lata temu (po opublikowaniu wpisu??).
Błyskawiczne w przygotowaniu (zwłaszcza przy użyciu malaksera, do czego gorąco namawiam), proste jak nie wiem co.
A do tego pyszne.
(Aparacie fotograficzny z prawdziwego zdarzenia, gdzie jesteś??)
Zamiast 250g mąki pszennej użyłam 100g mąki graham i 150g mąki pszennej. Piekłam 30 minut.
Nie poczekałam aż wystygnie...
Ale Wy możecie :)
Komentarze
Prześlij komentarz