Focaccia
Czyli rodzaj włoskiego pieczywa, podobnego do ciasta na pizzę.
Bardzo ją lubię, a nie robiłam jej już strasznie długo.
Stęskniona postanowiłam upiec ją dziś rano.
Zwykła, bez dodatków, posypana jedynie gruboziarnistą solą morską.
Przepyszna.
Zjedzona: a) na ciepło z szynką i serem, b) z samym masłem, c) posmarowana musztardą sarepską i przełożona łososiem wędzonym na zimno oraz jajkiem na twardo.
Cudowna.
Przepis pochodzi z Kwestii Smaku (bez mozzarelli i pesto).
Bardzo ją lubię, a nie robiłam jej już strasznie długo.
Stęskniona postanowiłam upiec ją dziś rano.
Zwykła, bez dodatków, posypana jedynie gruboziarnistą solą morską.
Przepyszna.
Zjedzona: a) na ciepło z szynką i serem, b) z samym masłem, c) posmarowana musztardą sarepską i przełożona łososiem wędzonym na zimno oraz jajkiem na twardo.
Cudowna.
Przepis pochodzi z Kwestii Smaku (bez mozzarelli i pesto).
Komentarze
Prześlij komentarz