Kruche ciasto z truskawkami, na owsianym spodzie
Przepyszne, szybkie i proste kruche ciasto z truskawkami.
Zakupiwszy 4 kilogramy tych owoców, musiałam jakoś je spożytkować. Część zjadłam, część zamroziłam, a część wykorzystałam do ciasta.
Zaniosłam je do pracy, ku uciesze koleżanek.
Do spodu wykorzystałam mąkę owsianą (stąd ciemniejszy kolor), kruszonkę zrobiłam z mąki pszennej. Do obu warstw dodałam też mąki ryżowej (jak wskazano w przepisie).
Przepis pochodzi z Kwestii Smaku. Zdecydowanie warte wypróbowania w sezonie truskawkowym.
Zakupiwszy 4 kilogramy tych owoców, musiałam jakoś je spożytkować. Część zjadłam, część zamroziłam, a część wykorzystałam do ciasta.
Zaniosłam je do pracy, ku uciesze koleżanek.
Do spodu wykorzystałam mąkę owsianą (stąd ciemniejszy kolor), kruszonkę zrobiłam z mąki pszennej. Do obu warstw dodałam też mąki ryżowej (jak wskazano w przepisie).
Przepis pochodzi z Kwestii Smaku. Zdecydowanie warte wypróbowania w sezonie truskawkowym.
Komentarze
Prześlij komentarz