Czekoladowe ciasto z daimkami
Ciasto, na które przepis wydrukowałam sobie - uwaga - w lipcu 2011!!!
Po znalezieniu go jakoś straciłam ochotę na jego upieczenie, a nieszłusznie.
Jeszcze by pewnie czekało na swoją kolej, ale Starszy się nim zainteresował i nie było odwrotu.
Ciasto bez dodatku mąki, z mielonymi migdałami.
Bardzo smaczne!
Wilgotne, jak wszystkie migdałowe wypieki.
Przepis znalazłam na Moich Wypiekach.
Zmniejszyłam ilość cukru pudru do 100g, zrobiłam polewę z połowy porcji i podarowałam sobie udekorowanie daimkami. Nawet jak na mój słodyczoholizm, byłoby to stanowczo zbyt wiele dobrego.
Piekłam 50 minut.
Po znalezieniu go jakoś straciłam ochotę na jego upieczenie, a nieszłusznie.
Jeszcze by pewnie czekało na swoją kolej, ale Starszy się nim zainteresował i nie było odwrotu.
Ciasto bez dodatku mąki, z mielonymi migdałami.
Bardzo smaczne!
Wilgotne, jak wszystkie migdałowe wypieki.
Przepis znalazłam na Moich Wypiekach.
Zmniejszyłam ilość cukru pudru do 100g, zrobiłam polewę z połowy porcji i podarowałam sobie udekorowanie daimkami. Nawet jak na mój słodyczoholizm, byłoby to stanowczo zbyt wiele dobrego.
Piekłam 50 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz