Ciasto z jabłkami
Znalezione u Deb całkiem niedawno.
Do szarlotek nie trzeba mnie namawiać (już o tym pisałam).
Lubię ciasta na oleju, bo można je zrobić spontanicznie.
Utrzeć zamrożone masło jest rzeczą niemożliwą, a czekanie na osiągnięcie przez nie temperatury pokojowej niesamowicie nudne.
Dodatkowo olej, według mnie, nadaje ciastu wilgotności.
Trochę przesadziłam z ilością jabłek i nie wtopiły się w ciasto, jak powinny.
Następnym razem mniej ciasta na spód i ewentualnie odrobina mleka dla rozrzedzenia ciasta, to powinno pomóc.
Ale i tak uważam, że jest pyszne.
Młodszy też tak uważa.
Starszy uważa jabłka tylko na surowo (to na pewno moje dziecko?).
Zestaw idealny:
Do szarlotek nie trzeba mnie namawiać (już o tym pisałam).
Lubię ciasta na oleju, bo można je zrobić spontanicznie.
Utrzeć zamrożone masło jest rzeczą niemożliwą, a czekanie na osiągnięcie przez nie temperatury pokojowej niesamowicie nudne.
Dodatkowo olej, według mnie, nadaje ciastu wilgotności.
Trochę przesadziłam z ilością jabłek i nie wtopiły się w ciasto, jak powinny.
Następnym razem mniej ciasta na spód i ewentualnie odrobina mleka dla rozrzedzenia ciasta, to powinno pomóc.
Ale i tak uważam, że jest pyszne.
Młodszy też tak uważa.
Starszy uważa jabłka tylko na surowo (to na pewno moje dziecko?).
Zestaw idealny:
Komentarze
Prześlij komentarz