Ciasto jogurtowe z truskawkami
Przepyszne ciasto, które udźwignie sporą porcję owoców, ale równie dobrze można zrobić je bez niczego - dla owocowych niejadków.
Ja żałuję, że nie dałam więcej truskawek - tak pyszny mają smak.
Ciasto jest wysokie, można je zrobić w większej blaszce albo właśnie dać dużo owoców dla zrównoważenia stosunku: "ciasto - owoce".
Proste, bez użycia miksera, wszystko mieszałam drewnianą łyżką.
Przepis pochodzi z książki Doroty Świątkowskiej: "Moje wypieki i desery", ale znajduje się również na jej blogu Moje Wypieki.
Polecam z całych sił, zwłaszcza w letnim sezonie.
Piekłam w 160C z termoobiegiem, cukru trochę mniej niż w przepisie, reszta bez zmian. Aha, nie sypałam już cukru pudru.
Przepyszne!
Ja żałuję, że nie dałam więcej truskawek - tak pyszny mają smak.
Ciasto jest wysokie, można je zrobić w większej blaszce albo właśnie dać dużo owoców dla zrównoważenia stosunku: "ciasto - owoce".
Proste, bez użycia miksera, wszystko mieszałam drewnianą łyżką.
Przepis pochodzi z książki Doroty Świątkowskiej: "Moje wypieki i desery", ale znajduje się również na jej blogu Moje Wypieki.
Polecam z całych sił, zwłaszcza w letnim sezonie.
Piekłam w 160C z termoobiegiem, cukru trochę mniej niż w przepisie, reszta bez zmian. Aha, nie sypałam już cukru pudru.
Przepyszne!
Właśnie jem ostatni kawałek - wspaniałe! A jakie dobre musi być z jagodami....
OdpowiedzUsuń