Bezglutenowe naleśniki z farszem z cukinii
Zbyt szybko minęły wakacje.
Wiem, że lato jeszcze trwa, a kalendarzowa jesień przyjdzie 23go września, ale ostatni weekend sierpnia pachnie już szkołą, chłodnymi porankami i słońcem wstającym później niż byśmy chcieli.
A przynajmniej niż ja bym chciała.
Kolejne lato, gdzie poza 4 słoiczkami dżemu truskawkowo-rabarbarowego z wanilią nie zawekowałam niczego... Tyle dobra na straganach, tyle kolorów, a człowiek jak mrówka zasuwa, całe dnie spędza w biurze i nawet nie wie po ile maliny.
I cukinia za grosze, a tyle na nią pomysłów.
Na przykład bezglutenowe naleśniki, z mąki kukurydzianej, ryżowej i ziemniaczanej. Z cukiniowym farszem z dodatkiem suszonych pomidorów i pleśniowego sera.
Kukurydziane naleśniki usmażyłam raz i nie zachwyciły mnie. Te, z dodatkiem innych mąk, są całkiem smaczne i stanowią miłą alternatywę dla zwykłych naleśników.
Zabrałam je na lunch do pracy i poczęstowałam koleżankę.
Miałyśmy obiad na dwa dni. Obie stwierdziłyśmy, że są przepyszne.
Przepis pochodzi z Kwestii Smaku. Zamiast koziego sera dodałam camembert.
Wiem, że lato jeszcze trwa, a kalendarzowa jesień przyjdzie 23go września, ale ostatni weekend sierpnia pachnie już szkołą, chłodnymi porankami i słońcem wstającym później niż byśmy chcieli.
A przynajmniej niż ja bym chciała.
Kolejne lato, gdzie poza 4 słoiczkami dżemu truskawkowo-rabarbarowego z wanilią nie zawekowałam niczego... Tyle dobra na straganach, tyle kolorów, a człowiek jak mrówka zasuwa, całe dnie spędza w biurze i nawet nie wie po ile maliny.
I cukinia za grosze, a tyle na nią pomysłów.
Na przykład bezglutenowe naleśniki, z mąki kukurydzianej, ryżowej i ziemniaczanej. Z cukiniowym farszem z dodatkiem suszonych pomidorów i pleśniowego sera.
Kukurydziane naleśniki usmażyłam raz i nie zachwyciły mnie. Te, z dodatkiem innych mąk, są całkiem smaczne i stanowią miłą alternatywę dla zwykłych naleśników.
Zabrałam je na lunch do pracy i poczęstowałam koleżankę.
Miałyśmy obiad na dwa dni. Obie stwierdziłyśmy, że są przepyszne.
Przepis pochodzi z Kwestii Smaku. Zamiast koziego sera dodałam camembert.
Komentarze
Prześlij komentarz