Dyniowe ciasto drożdżowe, z powidłami i kruszonką
Macie jeszcze dynię w zamrażalniku?
Ja miałam.
I słoiczek powideł od Mamy.
Segregując stertę przepisów, przypomniałam sobie o tym, wydrukowanym w 2013 roku...
Wreszcie się doczekał.
Ciasto jest smaczne, z wyraźnym aromatem pomarańczy i fajnym akcentem śliwkowych powideł.
Uwielbiam drożdżowe z powidłami - buchty, rogaliki, czy strucle. To połączenie ma w sobie coś.
Moje powidła były dość rzadkie, więc nie nakładałam ich w dużej ilości. Z gęstszymi można trochę poszaleć.
Jak większość drożdżówek - najlepsze oczywiście na ciepło.
To co - zamiast pączków, na Tłusty Czwartek?
Ja miałam.
I słoiczek powideł od Mamy.
Segregując stertę przepisów, przypomniałam sobie o tym, wydrukowanym w 2013 roku...
Wreszcie się doczekał.
Ciasto jest smaczne, z wyraźnym aromatem pomarańczy i fajnym akcentem śliwkowych powideł.
Uwielbiam drożdżowe z powidłami - buchty, rogaliki, czy strucle. To połączenie ma w sobie coś.
Moje powidła były dość rzadkie, więc nie nakładałam ich w dużej ilości. Z gęstszymi można trochę poszaleć.
Jak większość drożdżówek - najlepsze oczywiście na ciepło.
To co - zamiast pączków, na Tłusty Czwartek?
Komentarze
Prześlij komentarz