Frytki z piekarnika
Alternatywa dla frytek smażonych w głębokim tłuszczu oraz gotowych wyrobów frytkopodobnych.
Przepis pochodzi z Kwestii Smaku, ale zmieniłam czas i temperaturę pieczenia, ponieważ chciałam podać je razem z pieczoną rybą (która wymagała innych warunków).
Piekłam frytki 15 minut w 240C góra/dół, a następnie wstawiłam do piekarnika również rybę i dalej piekłam je razem w 190C z termoobiegiem dalsze 20 minut.
I rybka i frytki upiekły się w sam raz.
Nie są to super-chrupiące frytki, to raczej pieczone ziemniaki.
Ale mnie bardzo smakują i na pewno nie są opite tłuszczem.
Przepis pochodzi z Kwestii Smaku, ale zmieniłam czas i temperaturę pieczenia, ponieważ chciałam podać je razem z pieczoną rybą (która wymagała innych warunków).
Piekłam frytki 15 minut w 240C góra/dół, a następnie wstawiłam do piekarnika również rybę i dalej piekłam je razem w 190C z termoobiegiem dalsze 20 minut.
I rybka i frytki upiekły się w sam raz.
Nie są to super-chrupiące frytki, to raczej pieczone ziemniaki.
Ale mnie bardzo smakują i na pewno nie są opite tłuszczem.
Komentarze
Prześlij komentarz