Mac & cheese


Zapiekankom (zwłaszcza makaronowym) nigdy nie mówimy: "nie" w naszym domu.

Mac&cheese to nic innego niż zapiekany makaron z serem właśnie. Receptury są różne, ja przepadam za wersją Asi z Kwestii Smaku.

Jak to czasem bywa, gotujemy coś często i chętnie, a potem na długi czas zupełnie o tym zapominamy. Tak było i z tym przepisem.

Dwa lata temu robiłam ją przynajmniej raz w miesiącu, a potem zawieruszyła się wśród miliona innych przepisów, które miałam na stosiku: "do zrobienia/powtórzenia".

Dziś triumfalnie powróciła.

Przepyszny i prosty sos pomidorowy, z dodatkiem czerwonego wina i selera naciowego. Z jednej puszki pomidorów spora porcja smakowitego sosu.

Sos serowy, z sera philadelphia/Twój smak oraz parmezanu, z gałką muszkatołową - mój ulubiony.

Do tego mozzarella, dobry makaron ugotowany al dente i 15 minut w piekarniku.

Pyszności.

Komentarze