Sernik z musem rabarbarowym

Trzecie urodziny Młodszego Dziecka były dobrą okazją do przygotowania różnych pyszności.

Sernik z musem rabarbarowym zainteresował mnie dlatego, że posiada kakaowy spód z mąki owsianej. Mąka ta była moim wielkim wyrzutem sumienia, wciąż nie znajdowałam dla niej zastosowania. Nie lękajcie się jednak ci, którzy sernik spożyli, mąka ta nie stała na mojej półce od lat. Poza tym ja również zjadłam niemałą jego porcję i nadal żyję, pisząc te słowa. Ale denerwowało mnie, że nie ubywa jej ze słoja ani trochę, więc wreszcie zużyłam ją całą.

Z dobrym skutkiem.

Był cudowny.

Spód oraz cały sernik.


Prosty i szybki w wykonaniu, nie ma potrzeby schładzania go w lodówce. Mus stanowi genialną kropkę nad i.

Róbcie, póki jeszcze jest rabarbar.

Komentarze