Cheeseburgery
Zapragnęliśmy ze Starszym Dzieckiem cheeseburgerów.
Domowych, z własnymi bułeczkami, musztardą, keczupem i kiszonym ogórkiem.
Cudowne, prawda?
Objadłam się jak prosię.
Co tam, mnie też się coś od życia należy :)
Burgery wołowe:
0,5kg wołowiny
jajko
łyżka sosu Worcestershire
sól,
świeżo zmielony pieprz
Wołowinę zmielić, dodać jajko, sól, sporo pieprzu, sos Worcestershire, dobrze wyrobić ręką. Formować okrągłe burgery, spłaszczyć je ręką, posmarować z obu stron olejem i smażyć na patelni grillowej kilka minut z obu stron (dokładny czas zależy od preferencji wysmażenia mięsa - bardziej/mniej i grubości burgerów).
Spód bułki posmarować musztardą, położyć mięso, keczup, żółty ser i ogórki kiszone, przykryć wierzchem bułki i zajadać (o ile damy radę tak szeroko otworzyć szczękę ;) ).
Domowych, z własnymi bułeczkami, musztardą, keczupem i kiszonym ogórkiem.
Cudowne, prawda?
Objadłam się jak prosię.
Co tam, mnie też się coś od życia należy :)
Burgery wołowe:
0,5kg wołowiny
jajko
łyżka sosu Worcestershire
sól,
świeżo zmielony pieprz
Wołowinę zmielić, dodać jajko, sól, sporo pieprzu, sos Worcestershire, dobrze wyrobić ręką. Formować okrągłe burgery, spłaszczyć je ręką, posmarować z obu stron olejem i smażyć na patelni grillowej kilka minut z obu stron (dokładny czas zależy od preferencji wysmażenia mięsa - bardziej/mniej i grubości burgerów).
Spód bułki posmarować musztardą, położyć mięso, keczup, żółty ser i ogórki kiszone, przykryć wierzchem bułki i zajadać (o ile damy radę tak szeroko otworzyć szczękę ;) ).
Komentarze
Prześlij komentarz