Cheeseburgery

Zapragnęliśmy ze Starszym Dzieckiem cheeseburgerów.

Domowych, z własnymi bułeczkami, musztardą, keczupem i kiszonym ogórkiem.

Cudowne, prawda?

Objadłam się jak prosię.

Co tam, mnie też się coś od życia należy :)

Burgery wołowe:

0,5kg wołowiny
jajko
łyżka sosu Worcestershire
sól,
świeżo zmielony pieprz

Wołowinę zmielić, dodać jajko, sól, sporo pieprzu, sos Worcestershire, dobrze wyrobić ręką. Formować okrągłe burgery, spłaszczyć je ręką, posmarować z obu stron olejem i smażyć na patelni grillowej kilka minut z obu stron (dokładny czas zależy od preferencji wysmażenia mięsa - bardziej/mniej i grubości burgerów).

Spód bułki posmarować musztardą, położyć mięso, keczup, żółty ser i ogórki kiszone, przykryć wierzchem bułki i zajadać (o ile damy radę tak szeroko otworzyć szczękę ;) ).

Komentarze