Babeczki brownies z pekanami
Uwielbiam piec.
Ale są dni, kiedy nie mam na to czasu.
A bardzo chcę.
Wtedy sięgam po taki przepis.
Prościej się naprawdę nie da.
Uwagi:
- czas pieczenia jest wg mnie zbyt długi, jak na brownie. Piekłam 16 minut i niestety przesuszyły się. W smaku nadal pyszne, ale brownie powinno być wilgotne.
- wyszło mi 9* niskich babeczek
- dałam 95g gorzkiej czekolady i 30g mlecznej oraz 50g jasnego cukru muscovado (mogłam dać jeszcze mniej cukru)
- pominęłam czekoladowe groszki
Użyteczny przepis, zwłaszcza jeśli mamy ochotę na czekoladę TERAZ!
Te pół godziny da się wytrzymać.
*bystre oko natychmiast zauważy, że na zdjęciu brakuje jednej babeczki. Jak zwykle, została pożarta na gorąco.
Ale są dni, kiedy nie mam na to czasu.
A bardzo chcę.
Wtedy sięgam po taki przepis.
Prościej się naprawdę nie da.
Uwagi:
- czas pieczenia jest wg mnie zbyt długi, jak na brownie. Piekłam 16 minut i niestety przesuszyły się. W smaku nadal pyszne, ale brownie powinno być wilgotne.
- wyszło mi 9* niskich babeczek
- dałam 95g gorzkiej czekolady i 30g mlecznej oraz 50g jasnego cukru muscovado (mogłam dać jeszcze mniej cukru)
- pominęłam czekoladowe groszki
Użyteczny przepis, zwłaszcza jeśli mamy ochotę na czekoladę TERAZ!
Te pół godziny da się wytrzymać.
*bystre oko natychmiast zauważy, że na zdjęciu brakuje jednej babeczki. Jak zwykle, została pożarta na gorąco.
Komentarze
Prześlij komentarz