Babeczki brownies z pekanami

Uwielbiam piec.

Ale są dni, kiedy nie mam na to czasu.

A bardzo chcę.

Wtedy sięgam po taki przepis.

Prościej się naprawdę nie da.


Uwagi:
- czas pieczenia jest wg mnie zbyt długi, jak na brownie. Piekłam 16 minut i niestety przesuszyły się. W smaku nadal pyszne, ale brownie powinno być wilgotne.
- wyszło mi 9* niskich babeczek
- dałam 95g gorzkiej czekolady i 30g mlecznej oraz 50g jasnego cukru muscovado (mogłam dać jeszcze mniej cukru)
- pominęłam czekoladowe groszki

Użyteczny przepis, zwłaszcza jeśli mamy ochotę na czekoladę TERAZ!

Te pół godziny da się wytrzymać.



*bystre oko natychmiast zauważy, że na zdjęciu brakuje jednej babeczki. Jak zwykle, została pożarta na gorąco.

Komentarze