Babka pomarańczowo-waniliowa
Smaczna piaskowa babka, ze skórką i sokiem z pomarańczy oraz ziarenkami laski wanilii.
Bez zakalca!!
Dzieciom smakowała, mnie też. Małżonek nie tyka tego typu wypieków.
Przepis pochodzi z Kwestii Smaku.
Moje modyfikacje:
-nie dodawałam białej czekolady ani cukru waniliowego - tylko sok, skórkę i ziarenka z laski wanilii
-nie ubijałam osobno piany z białek, dałam całe jajka.
Bez zakalca!!
Dzieciom smakowała, mnie też. Małżonek nie tyka tego typu wypieków.
Przepis pochodzi z Kwestii Smaku.
Moje modyfikacje:
-nie dodawałam białej czekolady ani cukru waniliowego - tylko sok, skórkę i ziarenka z laski wanilii
-nie ubijałam osobno piany z białek, dałam całe jajka.
Komentarze
Prześlij komentarz