Razowe ciasto piernikowe
Chcąc zużyć zapas jabłek i resztki różnych mąk razowych upiekłam takie czekoladowo-piernikowe ciasto:
Całkiem smaczne, choć nie zachwycające.
Można upiec dla miłej świadomości, że jemy wypiek pełnoziarnisty, z miodem zamiast cukru i z dużą ilością jabłek.
Mąka razowa jest mocno wyczuwalna, nie każdemu to odpowiada.
Nam nie przeszkadzało.
Użyłam jednej szklanki mąki pszennej razowej 2000 i mąki graham typ 1850.
Przepis znaleziony na Kwestii Smaku.
Całkiem smaczne, choć nie zachwycające.
Można upiec dla miłej świadomości, że jemy wypiek pełnoziarnisty, z miodem zamiast cukru i z dużą ilością jabłek.
Mąka razowa jest mocno wyczuwalna, nie każdemu to odpowiada.
Nam nie przeszkadzało.
Użyłam jednej szklanki mąki pszennej razowej 2000 i mąki graham typ 1850.
Przepis znaleziony na Kwestii Smaku.
Komentarze
Prześlij komentarz