Torta margherita
...czyli jogurtowe ciasto ze śliwkami.
Jest przepyszne.
Choć może jestem nieobiektywna, bo bardzo lubię ciasta jogurtowe i na oleju.
Pierwszy raz upiekłam je trzy lata temu, pamiętam jak dziś - Młodsze Dziecko miało 4 miesiące... A dziś zapewniło mnie, że nie lubi ciast ze śliwkami i absolutnie nie ma mowy, żeby zjadło - po czym zażądało talerzyka ze swoją porcją i spałaszowało wielki kawał.
Prosty, niekłopotliwy przepis z Kwestii Smaku.
Obniżyłam zawartość cukru o połowę, nie posypywałam pudrem (jest wystarczająco słodkie).
Piekłam 53 minuty.
Można zamrażać (najlepiej w porcjach).
Jest przepyszne.
Choć może jestem nieobiektywna, bo bardzo lubię ciasta jogurtowe i na oleju.
Pierwszy raz upiekłam je trzy lata temu, pamiętam jak dziś - Młodsze Dziecko miało 4 miesiące... A dziś zapewniło mnie, że nie lubi ciast ze śliwkami i absolutnie nie ma mowy, żeby zjadło - po czym zażądało talerzyka ze swoją porcją i spałaszowało wielki kawał.
Prosty, niekłopotliwy przepis z Kwestii Smaku.
Obniżyłam zawartość cukru o połowę, nie posypywałam pudrem (jest wystarczająco słodkie).
Piekłam 53 minuty.
Można zamrażać (najlepiej w porcjach).
Komentarze
Prześlij komentarz