Ciasto z czekoladą i kruszonką

Upieczone z myślą o dzieciach i tych, którzy nie lubią tortów, również na Nowy Rok.


Ciasto ucierane, na kefirze, z drobinkami czekolady i posypane kruszonką.

Dobre, ale bez rewelacji. Spodziewałam się czegoś lepszego po tym przepisie, znalezionym na blogu Cookie Monster Cooking.

Może dlatego, że chyba trochę przesadziłam z obniżeniem ilości cukru. Wydawało mi się, że kruszonka załatwi sprawę.

Wszystkim smakowało, nikt nie uznał go za mało słodkie, ale ja nie byłam zachwycona. Czegoś mi brakowało.





 Raczej nie będę powtarzać.

Modyfikacje:
- maślankę zastąpiłam kefirem
- dałam pół szklanki jasnego cukru muscovado, zamiast 2
- piekłam 55 minut, bo po 35 minutach i 45 wciąż było niedopieczone

Komentarze