Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pesto
Uwielbiam zapiekanki.
Ta jest szybka i prosta jak drut.
Zwłaszcza jeśli użyjemy gotowego pesto.
Ja tak zrobiłam.
Makaron, tuńczyk, bazyliowe pesto i cheddar. Plus kilka koktajlowych pomidorków.
Czy nie piękne?
Przepis (znaleziony na BBCGoodFood):
400g makaronu penne
puszka tuńczyka w oleju
190g pesto z bazylii
100g startego cheddara
250g pomidorków koktajlowych
Makaron ugotować al dente, odcedzić.
W dużej misce wymieszać tuńczyka (z olejem z puszki) z pesto i 1/3 sera oraz pomidorkami przekrojonymi na pół.
Piekarnik rozgrzać do 180C z termoobiegiem.
Do miski wrzucić makaron, wymieszać z mieszaniną pesto i tuńczyka, wyłożyć wszystko do żaroodpornego naczynia. Posypać resztą sera, wstawić do piekarnika na 12-15 minut.
Ta jest szybka i prosta jak drut.
Zwłaszcza jeśli użyjemy gotowego pesto.
Ja tak zrobiłam.
Makaron, tuńczyk, bazyliowe pesto i cheddar. Plus kilka koktajlowych pomidorków.
Czy nie piękne?
Przepis (znaleziony na BBCGoodFood):
400g makaronu penne
puszka tuńczyka w oleju
190g pesto z bazylii
100g startego cheddara
250g pomidorków koktajlowych
Makaron ugotować al dente, odcedzić.
W dużej misce wymieszać tuńczyka (z olejem z puszki) z pesto i 1/3 sera oraz pomidorkami przekrojonymi na pół.
Piekarnik rozgrzać do 180C z termoobiegiem.
Do miski wrzucić makaron, wymieszać z mieszaniną pesto i tuńczyka, wyłożyć wszystko do żaroodpornego naczynia. Posypać resztą sera, wstawić do piekarnika na 12-15 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz